Nær, ærlig, fornuftig, naturlig
OM MADSELSKABET
I Madselskabet arbejder vi for en bedre måltidskultur, for smag, oplevelse og et fødevaresystem, der understøtter den cirkulære tankegang og en langsigtet udvikling. Både for vores egen sundhed, vores familie, miljøet og den verden som omgiver os.
Hvis vi gentænker hele processen fra mark til bord, kan vi derfor gøre rigtig meget godt både for sundhed og miljø.
NÆR
Nærhed er en af de vigtigste faktorer i cirkulær køkkenproduktion og take away, fordi det er gennem de små enheder, vi skal forandre fødevaresystemet. Det betyder, at vi bruger mange lokale fødevarer, vi understøtter de lokale avlere og producenter, og vi ønsker at skabe et fællesskab omkring mad og måltider i lokalområdet. Når vi køber ind, starter vi lige uden for døren og henter de friske råvarer hjem fra lokale avlere. Findes de ikke der, går vi regionalt. Og så fremdeles. Men vi starter altid fra centrum. På den måde skaber vi energi og økonomi i vores eget lokalområde.
ÆRLIG
Ærlighed er noget grundlæggende for os. I fødevaresystemet kan det godt være svært at vide, hvad varerne indeholder, eller hvor de kommer fra, og selv varedeklarationen kan være svær at gennemskue. Vi arbejder for, at du kan have fuld tillid til, hvad du spiser, at du ved, hvordan fødevaren er produceret, hvem der har produceret den, hvordan den er transporteret, pakket og måske forarbejdet, før den ender på tallerkenen foran dig. Vil du vide, hvad der i maden, er du eksempelvis velkommen til at bede om opskriften. Eller spørge om alt andet.
FORNUFTIG
I fornuften ligger det at tænke det cirkulære ind i alt, hvad vi gør. Det betyder eksempelvis, at vi skaber meget begrænset madspild, og alle medarbejdere er uddannet i at udnytte ressourcerne optimalt, i transportsystemet hvor vi bruger lokale kræfter og selv ift. vores emballage. Derfor vil du hos os møde nogle løsninger, som du sikkert ikke har set andre steder. Fordelen for dig er, at du ikke behøver at tilpasse dig.
NATURLIG
For os er det vigtigt at være tættest muligt på naturen og at tænke natur i måden, vi arbejder på. Det betyder, at vi konkret tænker på, hvordan vi kan hjælpe til at bibeholde og skabe biodiversitet i kraft af de varer, vi tager ind i sortimentet, og de produkter vi udvikler. Vi er en økologisk og biodynamisk virksomhed som undgår at anvende de konserveringsmidler, farvestoffer og anden kemi, som desværre ofte findes i produkter leveret af fødevareindustrien.
Ærlig mad lavet fra bunden i eget køkken
Danske råvarer (ca.)
Heraf lokale råvarer i sæson (ca.)
Lavet med respekt for råvarerne
Vi arbejder rigtig meget med den gode smag, da det har en positiv effekt på vores mæthed og appetit