Bestil

Villa Terlina

Villa Terlina, Piemonte, Barbera Bricco Francia 2019

Villa Terlina

Villa Terlina, Piemonte, Barbera Bricco Francia 2019

Bricco Francia er indgangsbilletten til Paolos unikke verden af Barbera vine. Vinen er fra udvalgte tanke der ikke har kvaliteten til at indgå i de to større Barbera vine. Typisk vin fra de yngste vinstokke. Vinene hos Villa Terlina svovles minimalt, og der er et totalt svovlindhold på mellem 50 og 90 mg. pr. ltr. Saftspændt og indtagende blød Barbera frugt. Og et super godt køb til pengene.

Område
Italien
Appellation
Barbera d'Asti
Dyrkning
Biodynamisk
Jordbund
Kalkholdig mergel
Druer
-
Gæring
Ståltank
Type
Medium rødvin

Om producenten

Paolo og Bettina Alliata er ægteparret bag et af Astis bedste insider-vinnavne: Villa Terlina. Her i et ellers Nebbiolo domineret område har de helliget sig Barbera druen. Barbera fra Asti er ofte kendetegnet ved en større dybde og kompleksitet end sine brødre i Alba. Villa Terlinas skoleeksempler er ingen undtagelse fra den regel.

Paolo Alliata fik sin landbrugseksamen efterfulgt af specialkurser i vin i Bordeaux og Beaune. Han fik efter sin eksamen en del praktisk erfaring som vinmager med ophold i både Toscana, Tyskland og Frankrig. I St. Emilion fik han mulighed for at gennemgå et langt ophold på Canon-La-Gaffelière, hvor han arbejdede med et fantastisk team af engagerede folk og lærte en masse om brug af barriques i vinifikationen. Det var dog ikke kun de tekniske detaljer, han lærte her. Den ideologi, som Neipperg havde for tilblivelsen af sin vin, satte et lige så stort aftryk i Paolos tanker. Neipperg fortale ham, at tilblivelsen af vin først og fremmest handlede om passion, følsomhed, og respekt for terroiret.

Derfor lå det allerede dengang helt ligefor og naturligt, at Paolo på et tidspunkt ville drive sit kommende sted efter økologiske og biodynamiske principper og med en meget kyndig brug af netop barriques i kælderen.

Det skete nogle år senere, da han i 1997 fik mulighed for at købe en parcel af 90 år gamle vinstokke på Monsicuro-højdedraget. Beplantningstætheden var enorm høj, og den deraf mindre produktion gjorde druerne ekstremt koncentrerede. Siden er flere marker kommet til, men produktionen stadig lille og håndholdt på blot 30.000 flasker fra de knapt otte ha. vinmarker. Alle vinene har været dyrket og certificeret biodynamisk siden 2008.

Tøv ikke med at kontakte os...

Madselskabet Silkeborg
Bavnehøjvej 19, 8600 Silkeborg
Tlf: 25 76 50 59silkeborg@madselskabet.net
Der kan betales med Dankort/kreditkort, MobilePay, kontant og Applepay i butikken, og vi sender også faktura elektronisk inkl. EAN betaling.

Åbningstider

Mandag kl. 10:00-18:00

Tirsdag kl. 10:00-18:00

Onsdag kl. 10:00-18:00

Torsdag kl. 10:00-18:00

Fredag kl. 10:00-19:00

Lørdag kl. 10:00-14:00

Søndag - Lukket

Tøv ikke med at kontakte os...

Madselskabet Silkeborg
Bavnehøjvej 19, 8600 Silkeborg
Tlf: 25 76 50 59silkeborg@madselskabet.net
Bestil take away
Der kan betales med Dankort/kreditkort, MobilePay, kontant og Applepay i butikken, og vi sender også faktura elektronisk inkl. EAN betaling.
Bestil take away

Åbningstider

Mandag kl. 10:00-18:00

Tirsdag kl. 10:00-18:00

Onsdag kl. 10:00-18:00

Torsdag kl. 10:00-18:00

Fredag kl. 10:00-19:00

Lørdag kl. 10:00-14:00

Søndag - Lukket