Bestil

Podere San Cristoforo

San Cristoforo, Amaranto 2018

Podere San Cristoforo

San Cristoforo, Amaranto 2018

"Ligefrem og umådelig charmant sangiovese; frugten meget kernesund og fuld af kirsebær, hindbærbolsje, vilde krydderurter og mandel, peber og en smule røg. Dejlig saftig, harmonisk, tanninen bider og napper helt rigtigt. 92 point." - og 5 stjerner i Jyllands-Postens test af Toscanske vine - sept. 2020 Amaranto er Lorenzos indgangsvin. Lavet på ren Sangiovese fra husets yngste vinstokke. Vinen får 10 mdr. på brugte franske egetræs barriques, for at bevare den læskende frugtkarakter, uden smag af fad. Vinen er en super elegant og intens fortolkning af Sangiovese. Balancen og teksturen i vinen er utrolig mad venlig, og kalder på de bedste pastaretter, eller en retter med godt fjerkræ. Ikke underligt at den ofte bliver nævnt som et af Toscanas bedste køb i sin prisklasse.

Område
Italien
Appellation
Maremma
Dyrkning
Biodynamisk
Jordbund
-
Druer
Sangiovese
Gæring
Ståltank i 7 dage
Type
Let rødvin

Om producenten

Lorenzo Zonin startede sit ambitiøse vineri i Maremma med det ene formål at lave nogle af områdets mest elegante og intense vine med biodynamisk tilgang som omdrejningspunkt. Som en del af den velhavende vinfamilie Zonin havde han både økonomisk støtte og know how i ryggen til at kunne satse 100% kompromisløst fra første færd.

Det har gjort, at han i dag godt 10 år efter starten står med en stringens og husstil i vinene, der er sjældent for så ungt et vinhus. Lorenzo er en poetisk og hårdt arbejdende ildsjæl, der sætter en ære i at gøre tingene ordentligt. Hvad enten det er i marken eller vineriet, er det hele ført med nænsom og kyndig hånd. Det smager man straks i vinene, der aldrig er fadprægede eller overgjorte, men saftige, elegante og intense udgaver af Sangiovese fra det sydlige Toscana.

Vinmarkerne omgives konstant af den kølige havbrise, der holder druerne sunde og de høje sommertemperaturer i ave. Denne brise er fundamental i vinenes kølighed og elegance. Jordbunden, der er aflejringer af stenmateriale fra Gavorranobakkerne, har et højt lerindhold, der er med til at holde på den sparsomme regnmængde i området. I alt laver Podere San Cristoforo vin fra 15 ha. vinmarker. De 10 ha. er beplantet med Sangiovese, 2 ha. med Petit Verdot, 1 ha. med Syrah og resten med hvidvinsdruerne Vermentino og Trebbiano.

Den bioydnamiske tilgang har været i højsædet siden starten, og alle vinene er bioydnamisk certificeret. Filosofien i vineriet er at gøre så lidt som muligt og at anvende fad til Sangiovese vinene i meget begrænset omfang. De fade, der bruges, er ofte 1 eller 2 år gamle barriques.

Tøv ikke med at kontakte os...

Madselskabet Silkeborg
Bavnehøjvej 19, 8600 Silkeborg
Tlf: 25 76 50 59silkeborg@madselskabet.net
Der kan betales med Dankort/kreditkort, MobilePay, kontant og Applepay i butikken, og vi sender også faktura elektronisk inkl. EAN betaling.

Åbningstider

Mandag kl. 10:00-18:00

Tirsdag kl. 10:00-18:00

Onsdag kl. 10:00-18:00

Torsdag kl. 10:00-18:00

Fredag kl. 10:00-19:00

Lørdag kl. 10:00-14:00

Søndag - Lukket

Tøv ikke med at kontakte os...

Madselskabet Silkeborg
Bavnehøjvej 19, 8600 Silkeborg
Tlf: 25 76 50 59silkeborg@madselskabet.net
Bestil take away
Der kan betales med Dankort/kreditkort, MobilePay, kontant og Applepay i butikken, og vi sender også faktura elektronisk inkl. EAN betaling.
Bestil take away

Åbningstider

Mandag kl. 10:00-18:00

Tirsdag kl. 10:00-18:00

Onsdag kl. 10:00-18:00

Torsdag kl. 10:00-18:00

Fredag kl. 10:00-19:00

Lørdag kl. 10:00-14:00

Søndag - Lukket