Bestil

Antons - Økologisk & drikkeklar

Slægtsgården Sølyst – lidt historik

Blot en kilometers penge fra vandkanten i Sønderby ved Juelsminde ligger min fødegård, Sølyst. Gården har været i familiens eje siden 1857.
Jeg overtog Sølyst den 1. januar 1973. I starten drev jeg gården som et konventionelt landbrug, men efter at have mødt forskellige spændende mennesker med relation til Rudolf Steiner miljøet, fik jeg interesse for den biodynamiske drift, og besluttede mig for, at jorden på ejendommen ikke længere skulle drives på traditionel vis.
Grundlæggende for den biodynamiske jordbrugsmetode er ideen om, at jorden er en levende organisme i stadig udvikling. Landmandens opgave består da i at understøtte denne udvikling. F.eks. fremmes en ensartet modning af solbærrene ved tilførsel af grundstoffet kisel (silicium).
Jeg betragter mig selv som en pragmatisk biodynamiker. Det praktisk mulige samt en god portion udholdenhed er det, der driver værket.

Solbærplantagen:

I 1981 påbegyndte jeg etablering af en økologisk og biodynamisk solbærplantage på mine 20 tønder land (ca. 11 ha). Der blev i løbet af 80’erne plantet 115.000 solbærbuske. Under den proces fandt jeg ud af, at solbær langtfra bare er solbær. Nogle solbærsorter er krydset med ribs for at opnå et større udbytte, men ”prisen” for det større udbytte er, at f.eks. indholdet af askorbinsyre (C-vitamin) kan være halveret, og den markante smag mangler i forhold til den solbærsort, som jeg dyrker.
I dag er jordarealet på Sølyst fordelt således: Solbærplantage (1,1 ha) som er under fornyelse, Ølands vårhvede (4,7 ha), kløvergræs (3,8 ha), naturareal og fredskov (1,4 ha).

Det er i årenes løb blevet til mange spændende tiltag:
• Udsætning af humlebier til bestøvning af solbærbuskenes blomster
• Bosteder til ørentvister, som har stor appetit på bladlus
• Etablering af insekthotel til insekter, der bestøver blomsterne
• Opsætning af fuglekasser til musvitter, som fodrer deres unger med larver
Disse tiltag lever i bedste velgående. 

Kerneværdier:

• Kendskab til frugt- og bærsorter er altafgørende for smag og kvalitet i min saft
• Altid smagsprøver til godkendelse inden køb af råvarer
• Udelukkende økologiske eller biodynamiske råvarer
• Rent vand fra hanen – også til mine børnebørn
• Min dyrkningsmetode skåner 14,4 millioner liter grundvand mod forurening af sprøjtegifte

Se mere her

Tøv ikke med at kontakte os...

Madselskabet Silkeborg
Bavnehøjvej 19, 8600 Silkeborg
Tlf: 25 76 50 59silkeborg@madselskabet.net
Der kan betales med Dankort/kreditkort, MobilePay, kontant og Applepay i butikken, og vi sender også faktura elektronisk inkl. EAN betaling.

Åbningstider

Mandag kl. 10:00-18:00

Tirsdag kl. 10:00-18:00

Onsdag kl. 10:00-18:00

Torsdag kl. 10:00-18:00

Fredag kl. 10:00-19:00

Lørdag kl. 10:00-14:00

Søndag - Lukket

Tøv ikke med at kontakte os...

Madselskabet Silkeborg
Bavnehøjvej 19, 8600 Silkeborg
Tlf: 25 76 50 59silkeborg@madselskabet.net
Bestil take away
Der kan betales med Dankort/kreditkort, MobilePay, kontant og Applepay i butikken, og vi sender også faktura elektronisk inkl. EAN betaling.
Bestil take away

Åbningstider

Mandag kl. 10:00-18:00

Tirsdag kl. 10:00-18:00

Onsdag kl. 10:00-18:00

Torsdag kl. 10:00-18:00

Fredag kl. 10:00-19:00

Lørdag kl. 10:00-14:00

Søndag - Lukket