Bestil

Kannegaard Økologi

Profil

Kannegaard er et økologisk landbrug med studeproduktion og her bor Jesper og Vibeke samt børnene Alexander, Victoria, Hannibal og Maximus.

Vi overtog gården i 2011 og startede med at have slagtekalve. Vi ønskede dog at dyrene gik ude på de omkringliggende marker om sommeren, og det var derfor svært at få kalvene store nok til at slagteriet ville godkende dem. Derfor valgte vi i 2015 at lægge om til økologisk studeproduktion.

Vi ønsker at sælge direkte til forbrugeren, dels for at tilbyde gode kvalitetsvarer, men også for at forbrugeren kan se hvor kødet kommer fra, hvordan dyrene har haft det og interessere sig for den natur vi alle gerne vil beskytte.

I er altid velkomne til at besøge os og se hvordan dyrene har det, klappe kalvene og kravle en tur op i traktoren. I sommerhalvåret er dyrene på græs på naturarealer rundt om Hadsten og I er mere end velkommen til gå en tur og se det arbejde dyrene yder for at pleje naturen.

Naturpleje

Dyrene udfører en vigtig opgave med afgræsning af naturarealer i nærområdet.

I samarbejde med Favrskov Kommunes biologer og lokale lodsejere, græsser vores dyr på enge og overdrev i lokalområdet. De kan bl.a. besøges i Vissing enge, Feltengaard overdrev, Lilleåen ved Svejstrup, Lysnet og Naturstien i Hinnerup.

Dyrene holder arealerne lysåbne dvs. så de ikke vokser til i pil og birk. Det giver stor plantediversitet og på få år har vi hævet HNV-tallet på flere af vores arealer. HNV står for High Natur Value og  er naturstyrelsens målestok for hvor står naturværdi planterne på arealet repræsenterer.

Dyrene

De små kalve kommer til os, når de er tre måneder og får lidt kraftfoder de første par måneder for at få en god start.

Resten af deres liv lever de af græs, dels det de selv græsser om sommeren og om vinteren fodres dyrene med græsensilage som vi selv bjerger i løbet af sommeren, populært kaldet grassfeedet.

Dyrene slagtes når de er ca. 27-30 måneder. Den langsomme tilvækst giver intermuskulært fedt, som smelter ved tilberedning, og giver både smag og mørhed til kødet.

Dyrene er på græs 6-7 måneder om året og resten af tiden går de i løsdrift med god plads til at ligge ned. I er altid velkommen til at komme og besøge dyrene.

Økologi

Hos os består foderet af 95% grovfoder til de er 6 mdr. gamle og 100% grovfoder resten af deres liv.

Al grovfoder dyrker vi selv, og der er ikke brugt konventionel husdyrgødning.

Kød får ofte skyld for at være storsynder i CO2- regnskabet. Det modvirker vi ved at dyrene græsser på marginaljorde. D.v.s. jord der alligevel ikke egner sig til at dyrke afgrøder på. 80% af vores grovfoder (græs) dyrkes ligeledes på jord, som ikke er egnet til at blive pløjet og sået hver år til almindelig korn, primært fordi det er for vådt. Desuden kører vores minilæsser på el.

Det giver både ren luft og ro når vi arbejder.

Se mere her

Tøv ikke med at kontakte os...

Madselskabet Silkeborg
Bavnehøjvej 19, 8600 Silkeborg
Tlf: 25 76 50 59silkeborg@madselskabet.net
Der kan betales med Dankort/kreditkort, MobilePay, kontant og Applepay i butikken, og vi sender også faktura elektronisk inkl. EAN betaling.

Åbningstider

Mandag kl. 10:00-18:00

Tirsdag kl. 10:00-18:00

Onsdag kl. 10:00-18:00

Torsdag kl. 10:00-18:00

Fredag kl. 10:00-19:00

Lørdag kl. 10:00-14:00

Søndag - Lukket

Tøv ikke med at kontakte os...

Madselskabet Silkeborg
Bavnehøjvej 19, 8600 Silkeborg
Tlf: 25 76 50 59kontakt@madselskabetsilkeborg.dk
Bestil take away
Der kan betales med Dankort/kreditkort, MobilePay, kontant og Applepay i butikken, og vi sender også faktura elektronisk inkl. EAN betaling.
Bestil take away

Åbningstider

Mandag kl. 11:00-18:00

Tirsdag kl. 11:00-18:00

Onsdag kl. 11:00-18:00

Torsdag kl. 11:00-18:00

Fredag kl. 11:00-18:00

Lørdag og Søndag - Lukket,  åben for bestillinger, afhentning og selskaber